Gedragsinterventie

Gezond gewicht

Vaak denkt men dat het voor mensen met overgewicht makkelijk is om af te vallen. Gewoon wat minder of gezonder eten. En wat meer bewegen. Helaas berust dit idee op een verkeerd vooroordeel. In de werkelijkheid blijkt het bijzonder moeilijk om af te vallen en op gezond gewicht te blijven. Het gevecht dat je telkens weer moet leveren om niet iets ongezonds te eten of om de sportschoenen aan te trekken om te gaan sporten wordt vaak verloren. Met name bij kinderen, die nog moeten leren om hun impulsen te beheersen.

Kinderen en overgewicht

Aangezien kinderen met overgewicht een vele grotere kans hebben om op latere leeftijd overgewicht te hebben of obesitas te ontwikkelen, is het belangrijk om op een jonge leeftijd al aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl. Er worden steeds meer kinderen met obesitas gesignaleerd en onderzoek heeft aangetoond dat deze kinderen vaak levenslange problemen ondervinden van het hebben van overgewicht, zowel psychologisch, sociaal, als fysiek.

Individuele aanpak

Helaas zijn de initiatieven en de ‘eet- en beweegprogramma’s’ op landelijk niveau nog niet in staat om het eet- en beweeggedrag van kinderen te veranderen. Daarom zijn Performenz Instituut en Sportpsycholoog Frans Folkvord een samenwerking gestart waarin we kinderen begeleiden die behoefte hebben aan een verandering in hun leefstijl.Volgens recente wetenschappelijke inzichten en onderzoeken is er een pakket van complexe maatregelen nodig om kinderen met overgewicht te helpen. Op basis van deze wetenschappelijke bevindingen bieden wij een multidisciplinaire aanpak en begeleiden de kinderen op individueel niveau. pas dan komt er een structurele verandering in de leefstijl van het kind.

Persoonlijk en maatwerk

Wij ondersteunen met een heel team het kind of de jongere (in de leeftijd van 6 tot 19 jaar) om zijn of haar leefstijl te veranderen. Dit doen we in individuele trainingen die gericht zijn op het verbeteren van het bewegingsgedrag en de voeding. Alle trainingen worden op een leuke en inspirerende wijze gegeven zodat het kind weerbaar gemaakt wordt in deze obesogene samenleving en het een gezond(er) eet- en beweegpatroon eigen weet te maken.

Wij vinden dat kinderen individuele begeleiding op maat verdienen

Wij helpen het kind met het verbeteren van de leefstijl door:
– multidisciplinaire aanpak op individueel niveau
– voeding, beweging en mentale training, op elkaar afgestemd, individueel en op maat
– procesbegeleiding gedurende een jaar
– orthomoleculair onderzoek en voedingsplan
– samenwerking binnen en met het gezinNeem snel contact met ons op. We plannen dan een vrijblijvend en gratis intakegesprek, waarna we samen een plan kunnen opstellen om jou of jouw kind een gezondere leefstijl aan te leren.